Ilmalämpö­pumppu laskee lämmityskuluja n. 20–30 %

Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti. Pumppu toimii ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Alkukartoitus

Ota yhteyttä ja kerro, minkälaista ilmalämpöpumppua olet harkinnut. Tarvittaessa tulemme paikan päälle lisäselvityksiä varten.

Tarjous

Seuraavaksi teemme sinulle tarjouksen ja kerromme miten seuraavaksi edetään, autamme sinua tarvittaessa myös tekemään kotitalousvähennyksen.

Työn toteutus

Yhdessä sovittu ilmalämpöpumpun asennus toteutaan avaimet käteen -palveluna. Laadukkaaseen tulokseen on helppo olla tyytyväinen.

Kaikki ilmalämpöpumput luotettavasti ja ammattitaidolla

Toteutamme ilmalämpöpumppujen asennuksia valtakunnallisesti koko Suomen alueella. Meiltä löydät suosituimmat merkit ja parhaat asentajat. Olipa tarpeesi sitten viilentää tai lämmittää asuntoa – me autamme!

Sovitaan ilmalämpöpumpun toimittamisesta ja asentajamme saapuvat sovitussa aikataulussa asentamaan sen paikoilleen.

Neljä hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu laskee lämmityskuluja jopa yli 30 %

Sähkö- ja öljylämmitteisissä kodeissa lämmityskulut tippuvat nopeasti jopa 20 – 30 % vuodessa. Laitteen elinkaaren aikana säästöä kertyy tyypillisesti jopa 5 – 10 000 euroa.

Viilentää kotisi nopeasti myös kesähelteillä

Viilentäminen maksaa vain kymmeniä senttejä vuorokaudessa, joka tarkoittaa että voit viilentää asuntoasi 24/7. Käytännössä voit viilentää asuntoasi ympäri kesän vain muutamalla kympillä.

Laite on ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällisyys on tänä päivänä monelle erityisen tärkeää. Ilmalämpöpumppu onkin erinomainen tapa pienentää omaa ympäristön hiilijalanjälkeä.

Lämmönsäätelystä tulee helppoa

Voit helposti kaukosäätimellä säätää asuntosi sopivaan lämpötilaan niin kesällä kuin talvellakin. Yli -15 asteen pakkasilla pumppu saattaa tarvita lisälämmönlähteen, kuten takan tai sähkölämmityksen.

Kokemuksia ilmalämpöpumpuista

”Asennutimme kerrostaloasuntoomme Toshiban Haorin, joka on viilentänyt asuntomme erittäin mukavaksi jo monta kesää. Eikä laite tunnu pitävän juuri lainkaan ääntä.” -Timo

Ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jopa 4 vuodessa

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna kotitalousvähennyksen jälkeen on laitteesta ja asennuspaikasta riippuen noin 1600 – 3000 euroa.

Näin ollen investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin 4 – 7 vuodessa, jos kyseessä on öljy- tai sähkölämmitteinen asunto / kiinteistö.

Tyypillisesti ilmalämpöpumppu asennettuna maksaa jotakin 2000 ja 3000 euron väliltä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko ilmalämpöpumpulla lämmittää alle -20 °C ulkolämpötilassa?

Ilmalämpöpumput voivat yleensä toimia alle -20 °C ulkolämpötilassa, mutta niiden tehokkuus laskee sitä enemmän, mitä kylmemmäksi ulkolämpötila laskee.

Suurin osa ilmalämpöpumpuista on suunniteltu toimimaan normaalissa talvilämpötilassa, joka on noin -15 °C tai hieman alempi.

Jos ilmalämpöpumppua käytetään erittäin kylmissä olosuhteissa, sen suorituskyky voi heikentyä huomattavasti ja energiankulutus voi kasvaa.

Joissakin ilmalämpöpumpuissa on kuitenkin erityinen ”kylmäainelämmitystila”, joka auttaa niitä toimimaan paremmin erittäin kylmissä olosuhteissa.

Ennen ilmalämpöpumpun hankkimista ja käyttöönottoa on tärkeää ottaa huomioon alueen ilmasto ja talvikuukausien keskilämpötilat sekä tarkastella laitteen teknisiä ominaisuuksia, jotta sen toimivuus kylmässä ilmastossa voidaan varmistaa.

Voiko uutta ilmalämpöpumppua käyttää mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella?

Kyllä, ilmalämpöpumppu voi olla hyvä vaihtoehto mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella, jos laite on riittävän tehokas ja suunniteltu toimimaan kylmissä olosuhteissa. Ilmalämpöpumppu voi auttaa pitämään sisätilat mukavan lämpiminä, ja se voi myös auttaa vähentämään energiakustannuksia verrattuna perinteiseen lämmitysjärjestelmään.

Voiko laitteella levittää takan tai lieden tuottamaa lämpöä?

Ilmalämpöpumppu voidaan yhdistää takan tai lieden kanssa, mutta tätä ei yleensä suositella. Takan tai lieden tuottama lämpö on paikallista, ja sen lämmitysteho ja lämmitysalue ovat rajoitetumpia kuin ilmalämpöpumpun tuottama lämpö.

Ilmalämpöpumppu sen sijaan on suunniteltu tuottamaan lämpöä tasaisesti ja tehokkaasti useammassa huoneessa.

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ilmalämpöpumpun käyttö viilentämiseen on yleensä edullisempaa kuin esimerkiksi ilmastointilaitteen käyttö. Ilmalämpöpumppu käyttää sähköä siirtääkseen lämpöä ulkoa sisätiloihin, joten sen käyttö on yleensä energiatehokkaampaa kuin ilmastointilaitteen käyttö, joka tuottaa kylmää ilmaa käyttämällä kompressoria.

Ilmalämpöpumppu voi myös auttaa vähentämään energiakustannuksia viilennyksen aikana, sillä se pystyy jäähdyttämään useampia huoneita tai koko asunnon samanaikaisesti, mikä voi auttaa välttämään tarvetta käyttää useita ilmastointilaitteita.

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta - saat vastauksen heti!

Me toimitamme ilmalämpöpumput asennettuna sopivaan hintaan ja aina sovitussa aikataulussa. Pyydä tarjous ja katsotaan, koska aloitetaan työt.